Monday, March 30, 2009

TV Magic...Jelajah ABP Batu Pahat Johor..

Hye Beautiful Readers..

last saturday... Nubhan Plak Naik Bas mewah Nih Pegi Batu Pahat Johor...




Nubhan: Ko tangkap gambar la cantik2 sket..


kencana Dewi berlari lari membawa beg yang besar.. mcm nak pegi sebulan..hehe



belajar dari kesilapan... Nubhan check Minus one yang perlu digunakan.. supaya tak tak jadi masalah kat sana...pada 3ptg bas kami bertolak..


kami berhenti di beberapa tempat... dan perjalanan kami amat slow but steady.. Pada pukul 8.30pm.. this is how i turn off my light.. Menyokong Earth Hour.. hehe..conserve my own energy.. nak pakai lama nih... oh tapi sepanjang pejalanan, R&R dan banyak lagi kawasan seperti tidak tahu mengenai Earth Hour... lampu premis mereka tidak dipadamkan..


Nubhan plak...

Nubhan:Bahagian bawah Bas nih Aku punye..
Syed: jangan nyanyi lama lama.. besok takder suara plak~
Nubhan: Baik~

dia buat concert dan tak hiraukan pesan i.. and kak Ros pun layan nubhan, bagi makan maggie, sembang, buat milo dan lain lain lagi... (sila refer jelajah ABP Kuantan untuk mengetahui siapa kak Ros).. i hanya tido


kami duk kat Pelican Hotel Batu pahat.. thats my bed.. Pillow bawak sendiri..


setelah puas geledah bilik....

Nubhan: syed, MANA REmote TV NIh?? suis lampu semua mana? kenape takder remote air cond?.. abis tue nak on lampu meja nih mcm mana?

Syed:(sebab dah Tau) hahah.. ish Mana la aku tau.. jangan ganggu hidup aku.. aku nak pejam mata 5 minit..tepon la receptionist...

Nubhan: Hish~

syed pon pegi on suis itu diam diam tanpa nubhan sedari...

Nubhan: Wah Magic.. tv on sendiri ke?? Meletuups~

syed: Bising la ko nih.. tengok jer la...

Nubhan: (Baru perasan setelah syed tukar channel) oh.. siot ko syed, nasib baik aku tak tepon reception, nanti diorang cakap aku bahlol dan nak hina hotel nih plak....Astaga~ Ada lagi hotel mcm nih eh..kagum aku, pandai diorang jaga... tangkap gambar jap syed..

Syed: hehe nanti aku taruk kat blog...

semua suis berada disini..



kami turun ke lobby hotel untuk surf net and Minum...



kami di bawa ke BP Walk.. untuk makan tengah malam..

Kami makan macam2 kat sana.. Nih muka stacy yang penat melayan peminat..


seluruh team beramah mesra dan plan untuk besok..




Penuh dengan Manusia.. Orang Johor banyak yang ramah tamah....



Stacy: Aku mau tangkap gambar sama kau.. sebab kau ensem boy
Syed: Jom Jom~
Nubhan: ENsem ke?... Ensem lagi aku..
Stacy: Diam la kau.. tangkap gambar kami~
syed: Weh~ Biaadap~ separuh jer muka haaku?..
Nubhan: Cukup la~



pukul 7am.. dikala semua masih mengulat.. I brought My laptop, my pillow and myself down and makan breakfast sorang sorang... setelah 2 jam baru lah yang lain turun.. and i masuk bilik kejutkan nubhan untuk siap...


Cantikkan gambar nie? beautiful readers?

12pm kamu bertolak dari Pelican Hotel Batu Pahat Johor ke Summit Parade Batu Pahat



Stacy: Harini Kau hensem.. Mari aku mau Gambar sama kau..
Syed: Hensem ke?
Nubhan: Ensemlah dari kau~








kami tiba di MK Cafe.. dan Makan Lunch disini... Sedap makanan Kat sini..



Nubhan di jemput untuk menyanyikan sebaris lagu... tapi kerana Makanan yang dihidangkan sedap.. Dia dengan Ikhlas hati Meenyanyikan sebuah lagu..

Syed: saper suruh Kau nanyi?
Nubhan: Sajer~ Nak warm up vocal... hehe
Syed: hish~ Pantang jumpe Mic~


Liana Jasmay and her mother arrived with style...



Setelah semua tiba, kami pun bergerak ke Batu Pahat Mall..



kat sini backstage kecik dan takder holding room.. Semua artis berkumpul di Office sementara menanti giliran..



syed: laa~ Nape u pandang? i nak candit shot la
Liyana: I alert ngan Camera~ hik hik..


The Fabulous cats.. Cool~



Blakang stage..

Syed: I nak tangkap gambar u Aizat ngan Nubhan
Liyana: I ngan Nubhan je la.. Aizat tengah tune gitar.. jangan kacau dia..
Syed: Ok..


Nubhan Nyanyi dua lagu...

Jatuh Cinta lagi (Matta)
Ada Untuk Mu



seperti biasa.. 2 penonton dipilih untuk Naik kereta tajaan...



Nubhan and Aizat bersama penonton terpilih...




semua artis yang terlibat... makan malam kat MK Cafe Batu Pahat Mall.. setelah selesai kami pulang... dan sampai di kuala lumpur pada 1145pm..

7 comments:

kerol izwan said...
This comment has been removed by the author.
tira said...

Thanks for the beautiful pics Syed!

Can't wait for the story mory.. haha!

:D

Anonymous said...

sabunn comei sentiasa...hehe

HandBook said...

urgh, y nubhan y? i dun like liyana jasmay. euw. so annoying. but i love nubhan still. keep rocking dude!

anya said...

Comel Nubhan n Liyana....

Murni Shuhada said...

ouh well,
jealous okay.
u people get to jalan2 here and there.
and i end up being tersepit with all the ilmiah books!
final exams are just around the corner!!
stress la!!

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

ok syed