Monday, March 23, 2009

Shut Up... I know My Food! (Jelajah ABP BH Kuantan Parade, Kuantan, Pahang)

Nikki: Syed, I tak sehat la.. kalau i buruk u paham paham je lar...
SYed: Its ok Nikki, kita bukan buat ape2 pon harini... You pakai light make up and put your smile on.. then you'll be fine...
Nikki: ok..

Beautiful Readers... last saturday Nikki and I went to Kuantan Pahang with Other Celebrties and Reporters for Jelajah ABP BH at Kuantan Parade...

Kitorang Naik bas Mewah Tajaan Sinar Mas...





Dalam Bus nih ada Karaoke, Makanan ada TV dan I must say sangat comfortable...


We Gathered at Bangunan NSTP Bangsar dan bertolak pada pukul 3 ptg...



Nikki Slept the throughout the journey... lepas telan 2 bijik Panadol and also Clariness... So I pon tak ganggu la kehidupan dia..



i tak boleh tido, so i thought trip nih akan menjadi bosan... rupanya tidak.. One of Fabulous Cats punya member pasang 2 movies The Slum dog Millionaire dan Taken...



We Stopped at R& R temerloh.. i went down to get some food for myself and nikki... and terjumpe buah dragon fruits and grapes... so i bought those fruits for nikki since she's not well...




I went up the bus and kejutkan Nikki tido...




Syed: Nikki~ (softly) meh makan meh~ I bought u some food..
Nikki: hmm.. ape dia? (mamai..)
Syed: i belikan buah untuk u..
Nikki: Ha? BUah!!...( dengan rakusnya Nikki bangun dan rampas plastic dari tangan i n makan buah-buahan itu dengan penuh Nafsu.. teringat watak mak Nikki kat dalam rancangan Cak Cak kat Astro Ria recently..)





syed: Nikki Did u know that Dragon fruit contains vitamin C and high in antioxidants?

Nikki: Shut up! I know my food...

kesian dia tak sihat and she completely ignored me after that...and I saw she took out a container full of fruits and continue makan lagi...



this is Kak Ros.. She was like a stewardess in this Bus.. Dia akan serve makanan and ape sahaja yang orang mintak... I bosan so i ganggu hidup kak ros pulak..


(kumpulan Kristal)

we arrived at Hotel Seri Malaysia Kuantan at about 7.30pm.. and dinner was waiting for us.... so we all pon makan.. Sedap~





tiba tiba while i tengah beratur untuk ambik makanan out of no where Nikki was behind me..

Nikki: ala~ Sini takde makanan I la~

Akibat dari sentap dalam bas.. I ignored her and just ambik my food and makan...and she quietly seated herself next to me...

Nikki: ee~ Banyak minyak la makanan u tue...

Syed: Shut up... I know My food... ( sengaja membalas..)



after dinner dan di beri bilik... kitorang masuk bilik masing masing n tido....


To be COntinued...

7 comments:

Cik Remyza said...

ewahh Nikki...!!

x lepas dgn Buahan2.. Bak kata Vern Rabbit Food...!!

opss cepat nyew update br comment pg tadik..!!

CeRiTeRa ~HaFiZaNiS~ said...

salam..yuhuuu..
apa cite skang?
ko jadi pa nikki ke skang ni?...

Anonymous said...

syed, d place was kuantan parade not mahkota parade

Syso said...

Anonymous said...

syed, d place was kuantan parade not mahkota parade

_____________________________

thank you.. I dah betulkan dah..

myfizly said...

syed, sorry tak call u up pun masa u kat kuantan walaupun i pun balik kg on that day kekdahnya. Lagipun hujan ler, mana nak bawak u ngan nikki gi jenjalan, kuantan kecik jer..but most important thing, takde transport...next time ya...

-Fit-

Syso said...

its ok Fit...
kitorang pon tido jer kat hotel.. tak larat... hehe.. Nanti kita jumpe yea!!.. Ada Cerita baru pasal Nub. Next post...

myfizly said...

wahhh...meletiupppsss...nanti kita kuar dating ramai2 cam slalu...excited nih!!??