Friday, March 27, 2009

Kejelitaan adalah Penderitaan (perubahan Nubhan 2)

Nubhan: kau nak bawak aku gi mana nih?
Syed: tempat Kejelitaan adalah penderitaan..

well Beautiful Readers yang hormati sekalian, 1st of all before i continue...I would like to share my rasa sedih yang tak terungkap bagi Nikki yang telah bertungkus lumus mengabdikan diri untuk menghasilkan Album yang bagus. walaupun Anda tidak dihargai atau TIDAK Dinilai LANGSUNG oleh AIM.. Album anda masih salah satu album yang bagus dan hebat, atau sebetulnya AIM tidak layak untuk menilai Hawa...PERIOD..Sigh~



so kemanakah I bawak Nubhan?... after Lunch, Nubhan and I went to a Gym.. disebuah Shopping Mall berhampiran dengan rumah Nubhan... Disana Esther telah melayan dan menerangkan segala pakej yang ada di gym Itu. Nubhan tertarik..






tanpa berfikir panjang.. he signed up for One year contract... and thats not all..


Esther bagi good deal to Nubhan... dan dia dapat beg tu.. tak cantik pon (jealous)... hehe..

pada hari ini..27hb March...



hari kedua Nubhan di gym... nubhan bertemu dengan En. Nik.. En. Nik nih adalah Seorang Personal Trainer.. He trained Fazura, Emma Hasmy dan few other celebrities...well i asked Fazura for clarification.. and she said its true and dia rasa patut Nubhan di train oleh En Nik..

Nubhan diberi penjelasan tentang food intake, about ape yang dia patut buat and stages of exercise yang Nubhan akan jalani..



En. Nik: dalam masa sebulan nih InsyaAllah lah badan nubhan nih dah ada tone...

Nubhan: eh tone tuh bukan untuk suara ke?

Syed: hahahahahahahah~

and Nubhan started his Cardiovascular workout...


dia pose.. tapi blur...



slow...





laju...


1hour 30mins later..



Nubhan: banyak lagi ke bang.. dah tak larat lagi..
En Nik: 4 set lagi...
Nubhan: Ok boleh~





Syed: So betul tak Kejelitaan dan Kejantanan adalah penderitaan?

Nubhan: Diamlah kau..




haih~ teriber teringat kisah lama... ada orang tuh.. kononnyer nak exercise... pakai personal trainer..bertahan 2 session sahaja..lepas tuh.. personal trainer call.. reject yer tuan tuan dan puan puan.. eh ape kena mengena gambar ngan orang kat atas nih?? hmm.. tah la..harap harap Nubhan tak macam tuh.. mari kita bagi semangat kat dia..


Anyways beautiful readers...

Next on syso's Beautiful Mind..




Astargfirullah.. Ape Nubhan buat tue???



kenape Nubhan tumbuk orang tuh???

hehe... Oh yaa!! Orang JB sekalian!.. Nubhan akan berada di Batu Pahat Mall untuk Jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian pada 29hb March 2009 pada pukul 1ptg... mari kita beramai ramai kesana.. (",)

7 comments:

moeydean said...

sya tk la ikut perkembangan AIM sgt2, but, btul ke nikki tk tercalon?? juri AIM tahun ni mmg buta seni, tk tahu nk nilai mna yang emas kot....Album nikki palingbest antara semua....tak ada artis lain yg boleh buat album se GAH mcm tu...

Anonymous said...

good for nubhan, kena put on weight sikit coz kurus sgt...furthermore good for his singing career

liya

fatinnRahman said...

"Nubhan: eh tone tuh bukan untuk suara ke? "


hahaha. lawak sungguh. hope nubhan will teruskan usaha die pegi gym tuh. go Nubhan go!

ops, tumpang lalu. hehe. singgah bg komen jap.hope u dun mind :)

yani said...

bgs2 nubh g gym..bagi stamina skit kat bdn tuh...heheh tumpang lalu singah bagi komen jap...

Mr. Manager said...

Why my face look like that???!!!!

Why you photoshop and make me look FATTTTT????????

lyana said...

*LOL* are you still alive after commenting on the personal training "escapee"? :)

Anonymous said...

syed, pic kat abpbh b.pahat xder ke...hehehe