Sunday, May 3, 2009

AAaa Its A vEEdeoo by Rossa..(AIM 16)

yesterday was the day of AIM 16 at PWTC.

we Arrived at about 4pm and AIM telah beri sebuah bilik di Hotel Seri Pacific for nikki untuk bersiap...

Nikki: syed tolong belikan earing...I want Big crystal Stud Earing~

Syed: Okay~

so I went to The Mall and tak tengok Process make up Nikki..

at about 5pm I balik and Nikki dah half way ready...






This Is Fiza Beautiful Readers.. Dia yang bertanggungjawab mencantikkan Nikki untuk malam nie..






This is Ariff... He's a designer From Zang Toi, Designer untuk Nikki's Blue Carpet Dress.. Setia menanti untuk pakaikan baju nikki sambil memakan Muruku~



yes beautiful Readers... saper kata kita tak boleh buat keje sambil tido?.. Pojie dealing with some people dalam phone while resting...Mesti Mr Manager yang ajar~



this is me.. waiting for Nikki to be ready...



at about 7pm Nikki pon siap..dalam process persiapan harini semuanya went smoothly seperti yang di rancang... I don't know why..Nikki do u know why?...



No fiza bukan tengah Urut tangan Nikki, dia tengah buat favourite finishing touch Nikki.. Luminizing Nikki's body...







Mr Ariff and Nikki are ready for Blue Carpet...



kitorang ada banyak masa so we took lots and lots of picture.. but i posted tak banyak la... tak larat nak edit~

Nikki: Syed, ariff, lets go to toilet... Lighting toilet lagi menarik

Ariff: hmm jom~



Nikki: Haih.. Cantik sungguh badan aku badan aku~

Syed: Nikki its a sin kalau memuja diri sangat!

Nikki: I don't think its a sin coz I'm living healthily and Unlike u.. U r a smoker~

Syed: Im Quiting...



syed, Nikki and Ariff...



Nikki, Pojie and Ariff.. I like this Picture... setelah Upload gambar ke komputer baru i sedar Pojie ada kat dalam ni..



Pojie: jom kita pegi ke hall awal awal boleh mingle mingle...

Nikki: Jom, i sangat bersemangat coz baju i Lawa sangat...thanks Ariff

Ariff: My pleasure... I buat simple sajer Its Classic Cut... its just that I memang nak baju nih terletak betul betul nicely on Nikki..






Nikki's Dress from behind~




Nikki on the Blue Carpet..




With all the hard work...Badan Nikki memang meletop Pom Pom Pom KEbaabo Malam nie



We sat at designated place...



rupernyer Ariff pon suke bergambar...

He is just 21 years Old beautiful readers...



tiba tiba~

Nikki: Syed, Can u tell me funny stories.. I suddenly rasa nervous and nak muntah~ im seating right in front of the stage and thinking about the song to perform later...what if i tak sampai or sumbang dear?

Syed: Lets talk about sex since you are getting married?

Nikki: hahahhahahahaa~ No not in front of Ariff~

Syed: See i berjaya buat u gelak~ tanpa bercakap kotor~

Nikki: pandai kau~

Syed: Kalau rasa mcm tak sampai u whistle jer la~

Nikki: I tak suka menunjuk nunjuk~

Syed: Kalau tak tunjuk orang tak nampak, Im calling Vernon~



Mr Manager: syed u don't pollute her mind with anything bad and let her focus and if possible don't talk to her at all...jangan takut takutkan nikki!

Syed: haa~? hm.. What did i do again??

Nikki: hahaha~ Vern, U making me more stress... kenape u tetiber marah dia?

Syed: now, Im not ordering u.. but Im telling nicely...Dear, please stay away from Nikki, I'll leave her as soon as the show starts.. Ariff will be seating here with your photographer.

Vernon: Buat penat jer aku guna tenaga datang sini....


then Vernon walked out of the hall angrily...



Azmy Melody came and say hi to Nikki..




ME again~



this is Atie.. dia sibuk memastikan semua tetamu dapat tempat duduk..



and I tinggalkan Nikki... as soon as Daniel.. (Mr Manager's photographer arrived..)

10 Mins Before the show started.. i pegi blakang stage and ganggu hidup orang~ as usual...



I ganggu hidup Mr Ramli MS... he actually smiled when i tried to take his candid shot... thank you Mr Ramli MS...there was some fierceness in his smile though so i quickly walked away... anyway its Salah to be there unless kalau i was wearing All rounder pass...




then suddenly I spotted diorang nih.. Fiza and jack (Jovian Mandagie's assistant) diorang awal awal lagi dah standby untuk nikki tukar baju.. tenang jer working with them~



Spotted Mr Manager wearing Songket Kilt seating at the holding area... I malas nak duduk dekat dekat...Nanti dia marah tak tentu pasal lagi~



i pegi kat dalam hall and tangkap gambar Audience... cuba tengok Closely saper dalam tue...



closer...



closer~



Its Jaclyn Victor..



After 1st commercial break.. Nikki went untuk tukar baju for performance...





warming up her vocal...



Nikki: Please syed No more picture~ Im trying to focus...

Syed, Baiklah~ Ariff~ Jom tangkap gambar~




Nikki, Ayu, dina and shiela are ready to perform...



performance diorang... i quickly masuk hall and switch my camera to video mode tangkap the performance...



Ariff and Me~


lepas habis show.. Nikki sangat lemah dan dia rasa mcm nak pitam~ dia nyanyi dengan penuh perasaan dan emosi seperti yang di cadangkan cikgu Ramli and jugak Vernon..

kesian nikki..

I tinggalkan semua orang and mintak permission balik awal sebab emosi i pon tak stable malam tue.. while i was on my way to elevator I bumped in to this Lady~

SYed: Hi Rossa~

Rossa: Hi syed How are u?.. i tak perasan kamu disini...

hehe
perasan la kau syed~ u wish~ that was not the real conversation beautiful readers...


Rossa and Me..

Syed: Excuse me, may i take a picture with u please~

Rossa: (sweetly) sure~





sebelum gambar di atas di tangkap i terlupa nak switch balik camera mode, jadi tertangkap la video ini.....i tengok video nih ulang ulang~ "Aaa its a VEEDEEO~" hehe cute~

cantik Rossa nih~

thats all for now beautiful readers~

8 comments:

Azwan Hashim said...

Hye bro..

Semalam memang nampak bro busy dalam PWTC..siap berlari-lari lagi dgn Nikki time dah nak abis commercial break..hehe..

Bro, ada ambik gambar kami,geng dr Sitizoners yg bikin kecoh semalam? hehe.. =)

Anonymous said...

I suka semua cerita cerita u, unlike other blogger u tak syok sendri. u should write script for movies and drama.Cantik gambar gambar u. U pandai capture gambar right time and place. cerita cerita u pon klakarr gak ah. u must have learned a lot from ur brother Mr Manager.


-Zaleena

Syso said...

I suka semua cerita cerita u, unlike other blogger u tak syok sendri. u should write script for movies and drama.Cantik gambar gambar u. U pandai capture gambar right time and place. cerita cerita u pon klakarr gak ah. u must have learned a lot from ur brother Mr Manager.


-Zaleena

____________

Hi Zaleena,

I must admit that Mr manager had taught me a lot. I penah tulis script drama untuk sekolah and project English drama untuk Kolej dulu. and Kalau i nak tulis professionally pon i dunno where to start... yea i think i should. You are not the 1st to tell me that~ thanks for your compliment and hope u'll be one my beautiful loyal readers. (",)

love always,
syso

Anonymous said...

huhu.. Ingatkan kau betul2 knal rossa

Anonymous said...

great posting. i love nikki. (",)

-Shasya

Syazwan Nizam said...

i da lama jadi follower, tp baru skrg bace blog ni... best gak hehe, btul kata zaleena tuh, btw Nubhan n Nikki byk btul dlm blog ni ek. U manager Nubhan ke?? I mmg suke suara Nubhan n Nikki coz dyorg unik... TQ SYSO coz post byk pasal dyorg k, teruatama pasal u bidas pasal tabloid fitnah baju Nikki tuh baru la kitorg tahu hal sbenar, THANKS...

anya said...

Nape Nikki nyanyi tak sedap...and cam tak selesa wif the baju...

'syareena said...

SYed: Hi Rossa~

Rossa: Hi syed How are u?.. i tak perasan kamu disini...

hehe
perasan la kau syed~ u wish~ thats not the real conversation beautiful readers...


Hahahahaha ! That was a cute + great + Syok Sendiri punya part. Heee :)

And hey, kirim salam sama Ariff tu. HAHAHAH :) Just Kidding :)