Sunday, April 5, 2009

On short Notice...

abg Zul: ello syed~ Amboi.. lama tak dengar cerita

Syed: Ha a abang zul pon pegi Paris London tak ajak saya...saya sentap la...

Abg Zul: Mcm mana nak ajak syed kan bz ngan buah hati..

Syed:hahah takder saper nak kat saya la

Abg Zul: yooo la tuh~ Besok datang Utusan pukul 10am yea...

Syed: Ape nak bawak?

abg Zul: Kasut hitam..

Syed: Ok...

semudah itu deal dengan Zulfazli, this is not my 1st time bekerja dengan dia..

Yes beautiful readers...this time Im going to write about myself..



On the 1st of April 2009 the "infamous Designer cum Make up Artiste" Zulfazli called me to do a photo shoot for Directory Perkahwinan magazine, i thought it was an April fool attempt but to think about it, Zulfazli is always a serious person when it comes about work.. as early as 10am i was at Utusan Office Jalan Chan Siow Lin...






sampai sampai jer Zulfazli dah mula make up... i thought i was late.. rupanya he purposedly asked me to come lambat sikit so that dia boleh focus on model model perempuan... i pon seperti biasa ganggulah kehidupan orang lain...




This is Diana...

Syed: Bila masa abang zul bagitau u ada shoot?

Diana:malam Semalam, On Facebook..

Syed: Wow Class~




SYed: hye Hana? how's life? Banyak dapat job setelah Single?

Hana: As Always honey... As Always

Syed: you plak cam maner ABg Zul Panggil

Hana: Sama jugak malam semalam...

Abg Zul: Ala kalau korang tak boleh buat ramai yang menanti..

Hana: Im Always ready for abang zul...




tidak lama kemudian Arma sampai... terus dia mulakan make up Hana

Arma: Aku ingat Abg zul buat lawak, harinikan April fool.. so aku pon saja la lambat lambat sikit sampai dia call..

Abg Zul: Masa bila aku penah main main pasal keje?

Beautiful Readers, they are cousins and memang ader ketegangan bila mana mereka bekerja... dan selalunyer mereka hanya membuat kerja masing masing dan tidak bercakap benda yang tak perlu...






Arma: Syed Jangan ganggu hidup i.. I nak fokus... and I don't talk bila i make up orang..

Syed: (suara halus) ok~

i pon bangun dan pegi another part of studio..



Mereka nie yang sponsor hand Fresh Flower for today's shoot..




Ini kak Noraini Nordin, dia adalah Penolong Pengarang Unit Majalah Umum Utusan Malaysia... tapi magazine Direktori Perkahwinan nih dia banyak buat sendiri..



Diana dah siap... Cantikkan.. Muka dia mcm Sofea Jane sket...Especially kat mata...



Syed mula di make up Oleh Zulfazli... tapi setelah separuh siap... Arma take over...







2 make up artist tau sentuh muka i.. Kau ada?







exclusive for my beautiful Readers..











Hana, SYed and Yazid



Abg Zul fokus membetulkan pakaian dan pose Diana...



















Hana and Me.. Kepada yang tak ingat.. Inilah Hana Elite



Yazid and me..



sofea Jane and Me.. eh bukan.. Diana and Moi

Untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai Pakej Perkahwinan dan jugak Tata rias bagi sebarang majlis sila emailkan ke Zulfazli di alamat email : muziktv@yahoo.com



lepas shoot... i went to see vern, Nubhan and some friends...



By the way Happy Belated birthday Nubhan.. Haha..



You can't get this pictures anywhere...

5 comments:

Awang Ehsan said...

nice piccies....

padan muko nubhan... kahkahkah...

kikey said...

Haa..haaa..haaaaaaaaa...cantiknya mekap dia..

kulup said...

ko memang segak berpakaian pengantin....!!!

aku suker giler tgk....

Syso said...

thank you kulup

Murni Shuhada said...

nicely done pictures!