Monday, April 20, 2009

Ziana Zain Rampas Microphone Rubisa (Anak Wayang SACC Mall Shah Alam Hari Terakhir)

Last Weekend Nubhan diundang sekali lagi... Ke SACC Mall Shah Alam oleh Astro untuk menghiburkan tetamu dan jugak para peserta Audition Untuk Rancangan Anak Wayang..Ini adalah Hari terakhir Audition..


Beautiful Readers,
Penah tak situasi Ini terjadi kepada anda?... Anda Isi minyak dan Penutup Minyak anda hilang?.. well It happened to me last Sunday.. i didn't know where it went.. and the worst part, I can't seem to recall even opening it... I rasa that part of memory hilang... well benda dah jadi... and I've learned that next time i should put the cap where it is visible to my eyes...so that I tak akan lupa... Sigh~ Setiap masalah ada penyelesaiannya... I dah jadi bahlul mengenangkan My Baby Hilang pusat...

tapi nubhan yang genius cakap

Nubhan: ala syed~ Murah jer Cap tuh...Sekrang nih kita dah lambat...

Syed: Abis tuh.. Nak buat cam maner skarang nih???... aku tak akan jalan kalau cap nih takder.. Meletop kereta nih kang...

Nubhan: tak penah seumur hidup aku isi minyak hilang penutup

Syed: Congrats~ this is your 1st time...

Nubhan: Kau tunggu sini~



Nubhan masuk dalam kedai minyak dan dan bawak keluar 1 plastic




dan beberapa Rubber Band...


Cara cara untuk Temporary cap adalah:

1.Tetapkan Plastic di atas tempat isi minyak
2.dengan Menggunakan getah, ikat keliling plastic dan pastikan tiada ruang udara atasnya...

syed: Hm.. Boleh pakai ke nih..

Nubhan: Tawakal jer la... Kalau tak tutup gas keluar minyak akan cepat habis...Besok ko pegi kedai Aksesori... Kau beli la yg baru...

Dalam hati...
Syed: hmm.. tah tah dah slalu jadi kat dia~ Hebat semacam jer..

well Nubhan Thank you!! I bought a new cap..yes Rm20 Sahaja...




I pun drive selajunya kerana ingin makan dulu sebelum show... setelah sampai... Kami Makan di Quality Hotel Shah Alam dan Berjalan Ke Venue... Nubhan terus Make up..



Rubisa dah ada kat situ...



pembikinan Nadia



Farah pon Ada...

Farah: Beb~ U tangkap gambar banyak banyak buat ape?

Syed: I ada Blog~ I memang Minat menulis.. sajer sajer.. I tak cari keuntungan pon... hanya hobi untuk di kongsi bersama..

Farah: Best ke ada Blog sendiri?

Syed: Well, Best~ U boleh Update about urself.. Macam Online Journal... U memang patut ada as an artist...your fans will now whats going on with your life and Ape yang u buat.. Self Promo...lets say ada controversy about u... u boleh counter balik ape media cakap pasal u dengan menggunakan your blog...tak payah buat pc.. hehe Sewa tempat nak buat Press Conference pon mahal Nowadays kan~...Banyak wartawan ambik statement artist dan manager from online sahaja skarang nih dan mereka akan buat confirmation about your statement dalam telepon jer...

Farah: Oh I need to learn... I will call Mr Manager soon..

Syed: this is my Blog Address..

Farah's Fans!! tunggu kemunculan Blog Farah~




tetiber~

Syed: Babe~ Your ring n My ring sama~

Farah: Ha a la~

I bukak cincin dari jari dan tengok... ada engraved.. Nama Seseorang... hehe.. Kidding...




Monologue Luaran..
Nubhan: Ensem Jugak aku nih yea?



Ajip yang dah siap..



Keadaan Holding Room sebelum Show...



This Is Ajip (Murai)'s shoe, Kulit Ular.. From Paul Smith.. Cantik~









Nadia yang 3/4 Siap...



Syed: Rubisa I nak tangkap gambar u...

Rubisa: Boleh~

Nubhan: Weh Nanti la dulu... aku pon nak gak~ Aku rasa ensem harini~

Syed: Ish~



Nubhan and Rubisa


tiba tiba
Nadia: Abang rasa hensem yea? Walaupon tak berapa hensem... Meh tangkap gambar ngan adik..

Nubhan: Baiklah adik tembam...

dan mereka bergaduh gaduh manja~




Salam sket~

Nadia: Walaupon marah~ Depan kemera kene senyum.. kita kan blajar kat akedemi~

Nubhan: Baiklah



Rubisa memulakan persembahan dengan menyanyikan Medley Gagap dan Dingin...



Ingatkah anda kepada Peserta Audition AF7 ini? (Gambar Ini adalah Ihsan dari Klubbkidd)



Sedang Rubisa menyanyikan lagu dingin tanpa disedari...Microphonenya di rampas...Klon Penyanyi asalnya berada disitu...
kerana kegigihan dia.. Organizer telah memberi mic dan mereka berduet sehingga habis lagu..



Miss Nadia (Producer) tidak terkata apa...dan membiarkan penonton terhibur.. Muiz pon turut memerhati...



Dia menggelarkan dirinya Ziana Zain Kedua dan menurut dia Ziana Zain sendiri pon memanggil dia Ziana Zain kedua... Dia diberi peluang untuk menyanyikan sebuah lagu lagi.. Kemelut di Muara Kasih... ( Attempt berani Mati~)

Holding Room Condition after performance..










Bapak, Abang saudara, Adik saudara dan Adik Farah (yang duduk main rambut farah.. Nama dia Wawa)

Regular people usually akan ada family time at home with the family on weekend.. tapi Farah dan bapak farah yang bekerja on weekend berkumpul dimana sempat sahajalah.. well mungkin this is the price u have to pay untuk jadi artis..



Fazura sedang interview Diana Rafar mengenai program anak wayang (Hos rancangan Anak wayang nanti bersama Rushdy Ramly)



Meet the Fans Session...








Fazura dan Nubhan...



Fazura tanya

Fazura: You tak takut ke AF7 student dah keluar sekarang? u takut tak tengok kasut i?

hehe.. beautiful readers as i was taught by Mr Manager... Tunggu jer la rancangan ini keluar kat tv.. itu ke soalan yang ditanya Fazura? Bila rancangan ini On Air? I don't know myself..



Selepas menghantar Nubhan Pulang~ I went to Midvalley untuk makan shushi dengan a Friend.. Miss Edna.. dia tak makan benda lain.. dia hanya Makan Kacang nih jer.. Nama dish ini adalah "edamame" more commonly known as soybean, yang dipetik sebelum masak dan di rebus dengan sedikit garam..setelah pinggan ketiga edna makan, i pon tanyalah

Syed: sedap ke?

Edna: Sedap~ Rasalah sendiri..



I yang bahlol dari pagi tadi... ambiklah sebatang dan terus sumbat kat dalam mulut dan kunyah..

Edna: Eh EH EH.. Bukan mcm tuh makan dia.. u kene keluarkan bijik dia.. kulit buang...

SYed: tuih~ Oh ye ke... nape tak cakap awal awal.. patut la rasa dia pelik..

some facts about edamame for u beautiful readers...it has been used for over two thousand years as a major source of protein. dimakan sebagai snacks, a vegetable dish, used in soups or processed into sweets. it is simply delicious.. cubalah...

10 comments:

AkuAyie said...

edmeme eyh? huhu.. x mkn sushi, so x tau..heehe.. thanks for the info.

tira said...

uittss... Makan sushi tak ajak! huuhuu! :P

Anonymous said...

blog u mmg informative ...especially about that s/bean...keep on writing for our entertainment...btw kacang tu beli kat mana ek...

fatinnRahman said...

hahahahahahahahahahaha!

kelakar la! :D if i were at ur place mase hilang cap tuh, mesti i pon buntu tatau nak buat ape. amboih, genius jugak si nubhan ni eh. idea dtg dr mane ntah. haha. but in the first place kan, canne u bleh lupe u letak mane? hahaha.. kelakar la u guys nieh.. tak berenti i gelak neh. haha..

keep on writing syed! :)

myfizly said...

glamer sudah itu 2nd ziana...and about the gas cap, don't worry terjadi kat ai jugak dedulu, masa zaman jahiliah...tapi mujur ada mcgyver terjun, selamat la ekk...tak sangka species tu bijak rupanya..

p/s :lama tarak jumpa kao....bila mau outing lagi ni..hehehehe...

Syso said...

myfizly said...

glamer sudah itu 2nd ziana...and about the gas cap, don't worry terjadi kat ai jugak dedulu, masa zaman jahiliah...tapi mujur ada mcgyver terjun, selamat la ekk...tak sangka species tu bijak rupanya..

p/s :lama tarak jumpa kao....bila mau outing lagi ni..hehehehe...

________________________

tue la kiter tak leh pandang rendah kat dia...dia species bahaya jugak~

dalam masa terdekat nih i akan tepon u...

ary said...

Syedddddddddddddd

I dah bubuh dah the pics in my blog :)

Syso said...

Blogger ary said...

Syedddddddddddddd

I dah bubuh dah the pics in my blog :)

address blog please??

Awang Ehsan said...

edmame katernyer... ke edna yg bagi name tue... ahhahahaha... macam penah kulihat ziana zain kedua tu yer.. merata jugak la muka die tue... takpe la.. yg penting org lain enjoy.. ekekekek..

p/s syed... keep on blogging... teruskan usaha anda yang murni itu...

ShirVen said...

haha! lucu bout the cap tu. if me, lagi lah xtra bahlul if menda tu happen to me. skrg br tfikir, kena jaga menda tu tiap kali isi myak.