Tuesday, April 7, 2009

Nubhan Shuffle kan semua orang (Jelajah ABP BH Klang Parade)

Pada ahad lepas... Jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian sampai ke destinasi terakhir... iaitu di Klang Parade Klang...

this time sebab dia kat Klang sahaja kami tak tak naik bas.. tak la jumpe Kak Ros :(

Kami bertolak dari Kuala Lumpur pada pukul 230pm dan sampai pada pukul 3pm.. Hujan amat lebat waktu itu..



sampai sampai performance dah mula... Stacy on stage... I seperti biasa terus ke DJ Console untuk bertemu Mr Ayie.. bagi Minus One Nubhan dan ke backstage balik.. orang Ramai.. Orang Klang memang best..



itu stacy baru turun pentas terus pose untuk Beautiful Readers.. Next to him is Abg Man...



Nubhan bersalaman dengan Vanida Imran.. I didn't get her picture that day.. Next time I will.. for you all...


Kenchana Dewi and Sharifah Aleya

Syed: Eh leya.. Are u pregnant again?

Aleya: Oh my.. please tell me u did not just say that.. this is 1st my pregnancy..

SYed: so u were fat la sebelum nih..

Aleya: Kuang Aja~

We didnt really know each other.. but She's Cool...

Im sorry Leya I didn't know..



Liyana: Ek eh kasut Baru~ wah Mewahnya kehidupan kau Nubs~

Nubhan: Adidas tau.. Peminat peminat kesayangan aku yang bagi.. kau Hado?

lalu nubhan kuis kaki liyana dengan kasut baru dan mewahnya itu.. jadilah Aksi yang kurang sedap mata memandang...





Syed: Eh~ Fizzow, Kau dah lama sampai?

Fizzow: dah~ Pukul 130pm tadi..

Dengan selamba...

Kenchana: I yang sampai dulu tau pukul 6pagi, bukak pintu mall nih make up.. dah touch up 39 kali dah...

seorang perempuan menderu masuk sebab dengar suara kenchana dari luar...

Nur Khairiah: Kau jangan nak tipu!... kau baru sampai pukul 330pm 5 minit selepas aku sampai..

Kenchana: hmm eheh~ Pecah lobang aku~

SYed: Takpe jap agie u tolong tutup Mall nih yea~ Pose for my beautiful Readers Please..



Syed: Dah kenape kau nih? terkinja kinja mcm *tut*?

Nubhan: Kau tau hape? aku tengah shuffle... Shiela nih hebat..cuba ko tengok...

syed: Cuba ko buat sket aku nak tengok? boleh bawak ke stage ke tidak?



abis semua orang dalam bilik sempit blakang stage tuh Nubhan Shufflekan...

Syed: Yang tangan ko bengkok bengkok sambil Nari tuh nape?

Nubhan: tuh namanya AUtomatic.. ko boleh buat ke?




tetiber...
Adam: ko pandai gak yeh menari hidustan... Challe chayya~ chayya~

Kenchana: Ayoo~ Hebat la nubhan.. I love you.. U can be my hero...

Nubhan: Hey aku shuffle la..



Kak Ros yang baru turun dari bas pon dia suruh shuffle... kat blakang tuh Ayu OIAM baru turun pentas.. dia pon join..




Adam: hehe.. Kesian ko.. Mari Aku ajar kau melalui Video...





Adam: Kalau kau Mau Pandai Cepat kena tengok banyak videoclip..

Shiela: hmm I bole Buat nih..

Nubhan: U diam~ I tau u dah terror..



SYed: Hi dear, How are u?

Mr Manager: Leave Me alone! I don't want to Dance..Especially not that dance.. I'm conserving my energy...

Syed: Its just shuffling legs kinda dance.. tak payah la emo emo~

Mr Manager: You All don't know.. Dance tuh kene dalam bilik gelap dengan lagu yang betul dan lampu yang betul.. Kalau cara yang betul.. U are supposed to be macam floating.. and bergerak mcm hantu...

Syed: Wow... Hebat yea u nih?

Mr Manager: they don't Call me Mr Manager for nothing..

Syed: esen esen...



orang ramai sanggup bersesak sesak untuk melihat artist artist pujaan mereka..




SYed: Dah habis dah Shuffle?

Nubhan: AKu dah letih.. Nak Air...

Syed: Mana Air yg aku bg tadi?

Nubhan: dah abis~

Syed: kau tak boleh nyanyi nanti padan muko kau!

Nubhan: NAAAAAAAK AIR~



Antara Team ABP BH yang bertanggungjawab memudahkan perjalanan setiap Venue Jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian.. Terima kasih Jue, Sha, Icha, Abang Ayie, Bro yang gagah dalam Pic nih aku tak ingat nama dan semua team ABP BH 2008... Thanks banyak tolong Nubhan, Nikki dan i...Tak lupa jugak kepada Kak Ummi, abg Driver bas dan jugak kak Ros.. Korang Best..Hope to join U all again soon! Mintak maaf salah silap kuh...



Adam dan Dancers on stage..
seperti selalu.. Nubhan on stage I tak dapat ambik sebab sibuk kat dj Console..



Adam dan Nubhan bersama peminat yang terpilih menaiki kereta tajaan.. Pusing klang..



Oh My baby dah tua.. hmm.. Nak kene pegi Medical Check up again soon... Mr Manager makan Ais Krim, tumpah kat dalam kereta i.. Im sending the cleaning bill soon..

Ini Destinasi Terakhir Jelajah ABP BH..
NUbhan mengucapkan terima kasih kepada semua Voters Nubhan untuk ABP BH kali ni..

Hujung Minggu nih

9 comments:

livelifethefullest said...

giler penat muka mr manager..haha

Anonymous said...

Syed Sobrie,

saya salah seorang silent reader awak, your blog and Mr manager's blog mampu membuatkan orang tersenyum dan ketawa. teruskan penulisan awak. Awak mampu menjadi penulis skrip yang baik. Visual minda awak bagus dan boleh di tanggapi. saya bangga menjadi lecturer awak dahulu.

cuma nasihat saya, jangan mendongak kelangit berjalan, bumi yang dipijak jangan dilupakan...

-POP

Syso said...

thank you.. I think i know who u r.. (",) saya tak lupakan nasihat Anda...

Naddy said...

Dah nak jadi macam Aril pulak....

Murni Shuhada said...

this place is only like 20 mins away from home, but yet i didnt have the chance to go!
test berderet siot@
sakit hati!

wanie;NUBIES said...

hahaha.lawak la nubhan nih. syed,xde video nubhan shuffle? mst kelakar.
;pp

Syso said...

kalau ada pon terlalu explicit... tak leh tayang kat sini.. hehe

Syso said...

Murni Shuhada said...

this place is only like 20 mins away from home, but yet i didnt have the chance to go!
test berderet siot@
sakit hati!
+++++++++++++++++++

takpe... study dulu shuhada.. your time will come for you to enjoy... (",)

kulup said...

kenapa lama tak update....!!

kalau boleh wat lah skit review utk ABP nnt erk... atau pls update ko nyer aktiviti.. mesti menarik untuk dibaca...

Ok.. all the best...!!!!