Tuesday, April 28, 2009

Walaupon Tidak Ke Jakarta.... (Weekend Yang Bz bg Nubhan)

pada 24 & 25hb Haritu.. Setelah Pojie, Vernon and Nikki meninggalkan Kuala Lumpur...

Nubhan: Malaysia aku yang punya~

Syed: Aku suka semangat kau.. tapi jangan melampau sangat, aku hidup hidup lagi~

Nubhan: mari kita Tawan Malaysia~

Syed: Oi kau buat show kat KL, Putrajaya ngan Melaka jer jangan nak berangan

Nubhan: (He cleverly replied.. )Malaysia pon mula kat Melaka so boleh pakai la ape yang aku cakap..



NUbhan sedang bersembang dengan salah seorang Pelajar Kolej Komuniti yang akan berduet dengan Nubhan... Lagu Warisan..



Nubhan: disini lahirnya~ Abg Kuatkan sikit mic kat monitor dan tambah reverb~

Nubhan sudah tahu ape yang dia perlu lakukan untuk sound check...

Setelah habis soundchek.. Nubhan and i bergerak ke Afamosa Melaka...

Kami bertolak pada pukul 3.30pm dan tiba pada pukul 6pm

setelah sound check... Mr Berx @ Subhi photographer yang selalu membantu Mr Manager telah meminjamkan bilik kepada nubhan untuk bersiap...



Nubhan mempraktikkan Senaman Vocal...



Nubhan bersama salah seorang Organizer... Nama di Rahsiakan..



semasa menunggu...

Syed: ape ko fikirkan?

Nubhan: Kalau Nikki boleh pegi Indonesia..Nanti ko teman aku nyanyi kat New york yea...

Syed: otay~ ko Jealous ke?

Nubhan: Tak la..




Nubhan: InsyaAllah... Masa aku akan tiba~

SYed: Eh~ nape ko jadi baik tetiber nih~

Nubhan: aku tengah tenangkan diri sebelom show la~ EH! nape banyak budak pakai baju skolah nih???

Syed: ISh.. tue tema diorang Back to school!

Nubhan: OH~ kalau mcm tue.. kita tukar salah satu lagu ke Generasiku..

Syed: ok..




Ini adalah Dinner Show sebuah Brand Kecantikkan yang Famous.. tak perlulah sebutkan Nama Company...




















Ini adalah Pengetua dan jugak Ketua pengawas di meja utama..





Nubhan menyanyikan lagu Cina dan suruh Abang ni sambung...



dan lagu tamil~










Nubhan nie kalau boleh semua orang dalam hall tue dia nak panggil naik stage ngan dia.. Sampai makcik Kantin skolah pon dia ajak..

Nubhan: Makcik, Nasi lemak paru sambal lebih satu ( nubhan menyakat)

makcik kantin hanya tersenyum girang~
dalam hati mesti dia kata...
"Berjaya costume aku harini... apakah tema dinner seterusnya..?"



sepanjang I jaga artis2 buat dinner show... Inilah pertama kali i senyum sepanjang show... Stage tue nak reban di buat Nubhan... abis semua orang dia suruh Menari..dan melompat lompat macam dia... Sampai Ustad pon dia ajak skali.. SUbhanAllah~






COmelkan~








Miss Organizer again.. I think she's Cute...



Jangan Tiru aksi ini:
seorang pelajar perempuan dikatakan telah memeras ugut seorang pelajar lelaki..










kerana budak laki itu hanya ada beberapa sen, budak perempuan itu telah membelasah budak lelaki itu..


tidak ada yang cedera kerana ia hanyalah lakonan semata mata...

diorang nih memang kelakar, sampai nubhan pon tak tahan nak gelak... Sebab Pada asalnya Nubhan suruh diorang belakon tapi lain jadinya...

ini buktinya...



Nubhan terpaksa leraikan dan mendamaikan mereka.. Perempuan nih ganas siot~




Nubhan jugak dijemput untuk memberi hadiah kepada Pelajar2 cemerlang~

hheeheh.. I want my next birthday party mcm nie.. cool sangat kan~




ini adalah pengawas pengawas yang hadir memeriahkan majlis...


Bagi show yang hari berikutnya... Di Putrajaya Convention Centre dan Impiana hotel KlCC semua gambar dah hilang.. my memory card Corrupted.. Im sorry beautiful readers... (",)

tapi menurut Vernon, Tidak sekali pernah sepanjang 10 tahun dia menjadi Manager, mendapat pujian dari organizer... dan pada hujung minggu ini kesemua Organizer menghantar msg ucapan terima kasih buat Nubhan kerana Excellence performances nya...terasa terharu jugak..kerana My name was mentioned in those Messages...Ask Mr Manager if u don't believe me.. bukan mengharapkan pujian.. Tapi PUAS..oleh kerana mereka berpuas hati. Nubhan jugak merasakan penat berlari kesana kemari dengan tak cukup tidur terbalas..

Thanks to Everyone yang membantu kami secara langsung dan tidak langsung. looking forward to work with you all again~

thank you Mr Manager kerana memberi kepercayaan kepada dirikuh...

11 comments:

Awang Ehsan said...

best nyer party nie.. jgn la makan hati sangat yer takdapat g jakarta... ekekekeke..

Harney said...

hahaha...party liar katenyer...hihikk...
;D

wanie;NUBIES said...

thanx mr syed~
wah!
da jd anak murid mr vern ek.
gud2!
keep on writing.
;)

wanie;NUBIES said...

pssst2~ mr syed!
mintak izin grab pic2 nih ek.
;)

Nazrin The Greatest said...

banyak nya pic nubhan ohh tidakkkkkk...mengundang je i..haha..

Syso said...

wanie;NUBIES said...
pssst2~ mr syed!
mintak izin grab pic2 nih ek.
;)

Sila lah ambik~... kalau nak publish.. please credit my blog.. thank you~

wanie;NUBIES said...

ok mr syed!

HONEY said...

Oh rupanya ini kerja kamu ya Mr. PA yang handsome:-0

fatinnRahman said...

"Nubhan: Kalau Nikki boleh pegi Indonesia..Nanti ko teman aku nyanyi kat New york yea..."

wah, jauh berangan nie. bagus2. mane tahu bleh jd kenyataan plak kan. hehe. urm tp New York tu jauh sangat la. New Zealand tanak? :P

"sepanjang I jaga artis2 buat dinner show... Inilah pertama kali i senyum sepanjang show... Stage tue nak reban di buat Nubhan... abis semua orang dia suruh Menari..dan melompat lompat macam dia... Sampai Ustad pon dia ajak skali.. SUbhanAllah~"

ish ish ish. hehe. well, i guess if evyone is happy takpe kot stage tu runtuh pon. :P keep it up nub!!

"tapi menurut Vernon, Tidak sekali pernah sepanjang 10 tahun dia menjadi Manager, mendapat pujian dari organizer... dan pada hujung minggu ini kesemua Organizer menghantar msg ucapan terima kasih buat Nubhan kerana Excellence performances nya...terasa terharu jugak..kerana My name was mentioned in those Messages...Ask Mr Manager if u don't believe me.. bukan mengharapkan pujian.. Tapi PUAS..oleh kerana mereka berpuas hati. Nubhan jugak merasakan penat berlari kesana kemari dengan tak cukup tidur terbalas.."

:) i dont know what to say.. COngrats and GOod Job! kadang2 apa yg kita buat tu if ikhlas pasti membuahkan hasil yg kita tak sangka2. dan kadang2 juga bukan kita harapkan pujian, tp pujian tu dapat menaikkan semangat kita. i soo can feel u on this. :) the feeling of PUAS tuh mmg sukar nak digambarkan. teruskan usaha!

niesa_tas said...

hai sobrie....i de nampak s0mething like caklepong bhind nubhan......caklempong an tuh..huhuhu....rindu gile nak men caklempong....

'syareena said...

clear gila video uhh. Hahaa. sure mereka ibu-ibu dan bapa-bapa disitu tibai baju anak anak mereka. HAHA :) ta pasal-pasal je. :)